fredag 10 september 2010

Krigar för fullt

Jag läste min systers blogg häromdagen. Hon skrev att hon gillar bloggar som uppdateras ofta. Jag tror inte att det var en pik, men jag känner att jag verkligen skulle kunna arbeta mer på det. Att skriva fler blogginlägg helt enkelt.

Just idag är kanske en tokigt vald dag att ta tag i just denna prestation och förbättring. Å andra sidan är många dagar just sådana dagar där det finns en massa andra saker att fokusera på. Det är bara att välja.

Idag ska det diskuteras blockpolitik och attitydfrågor på Studentradion. Kultur- och nöjesredaktören Malin går in och gör en fantastisk roll som programledare och låter Fi, Piratpartiet, Kristdemokraterna och Sossarna att komma till tals på temat. Det ska bli väldigt spännande. Allra helst när den mikrofonarm som gick av i måndags fortfarande inte har bytts ut. Det här med prioriteringar alltså. Å andra sidan hänger mikrofonarmen jättestadigt i ställningen, så jag tror att det kommer gå hur fint som helst.

Inför valet pågår vad man skulle kunna kalla ett politiskt krig i Sverige. På Studentradion pågår ett krig mellan några av medlemmarna och bananflugorna. Allas vår Niklas Norén gjorde en minst sagt storartad

...


och mitt i meningen kom en man in med ett par papper om plugghästar, även kallade Linnéstolar, och berättade om deras historia. Han erbjöd mig också ett jobb som kommunikationskonsult, "ja när det här är över" fortsatte han och syftade på stationschefandet.

Vart var jag? Just det, Niklas storartade insats med bananflugorna. Det var magiskt, han slängde alla sopor, pantade alla brukar, för pengarna köpte han vinäger som han pytsade ut överallt i våra lokaler. Men. Det räckte inte. Bland annat för att det finns de som envisas med att slänga sopor bland panten och pant bland soporna trots de tydliga skyltarna. (Antagligen har det inte så jättemycket att göra med bananflugorna - men jag ogillar felslängandet ungefär lika mycket som de enorma svärmarna så därför lyfter jag ändå upp det i detta sammanhang. Tur att jag inte är politiker.) Bland annat för att bananflugor blir fler snabbare än kaniner. Har du tips på hur vi ska bli av med dem? PLEASE let me know!


En kopp kaffe till och planera fler frågor till debatten. Yes!

2 kommentarer:

Kalle Laxgård sa...

Fanny! Snart är det en månad sedan jag fick läsa om vad du gör! Vad gör du?

jessica sa...

det här tipset kommer kanske försent, men när jag & brorsan bodde ihop på reimers för 300 år sen blev vi invaderade av bananflugor. Jag tror det hade med havregrynsgröt att göra. Vår lösning var att jaga runt i lägenheten med tändare och hårspray och skjuta ELD på dem. Särskilt på fönstren, där klungades de minsann. Sprutade man eld bakom en gardin kunde man räkna med minst 56 döda flugor efteråt.

Jag saknar den tiden